Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

De Juiste Weg…

Klik hier voor de algemene Islamitische informatie over het moslim worden.

 

Voorwaar de enige godsdienst bij Allah is de Islam.
(Surah Al Imran : Ayah 19).

 

Salamualeykum.

De enige oplossing..

Toon je afkeer  tegenover de Shirk, Bid3a en onwetendheid waarvan de shia geleerden willen dat jullie eraan vastgeklinkt aan blijven… Het gaat dan hier dan met name om de Rafida-Sjiieten. Zij die de metgezellen lasteren, en andere erge dingen uitvoeren.  Lees de Koran zoals die bedoelt is om te lezen. Volg de Profeet zoals de mensen uit zijn tijd dat deden! Deze website staat vol met bewijzen; diegene die dat niet inziet heeft oogkleppen op die hij of zij maar al te graag wilt ophouden.
Veel ex-sjiieten hebben een gemeenschappelijk probleem: het wordt vrijwel niet geaccepteerd (binnen de harde kern van de twaalvers) dat een sjiiet de Islam kiest als geloof (soennisme). In Iran, Irak of Afghanistan zullen onze broeders en zusters de bekering wel eens moeten bekopen met hun leven.  Dichterbij huis komen zulke extreme gevallen vrijwel niet voor, maar dat wilt niet zeggen dat de Nederlandse ex-sjiieten het makkelijk hebben. Velen worden door de moslimgemeenschap in de armen genomen. Sommige anderen kunnen het niet bekend maken aan hun ouders en/of vrienden, omdat ze anders verstoten zullen worden.

We ontvangen zelfs berichten waarin ex-sjiieten het sjiisme NIET mogen verlaten van hun ouders. Doen ze dat wel, dan zal dat (ernstige) nadelige gevolgen hebben.

De puberaire sjiieten hebben het ook niet makkelijk: het verplicht meekomen naar de Husseyniaats (shirktempels) of meedoen aan Ashora-optochten is een verplichting die ze moeten vervullen.

Later, als je oud genoeg bent om over jezelf te beslissen mag je een soenniet worden.

 

Onze tips aan de sjiieten die de échte Islam willen aanhangen, en dus de GEHELE Ahlalbayt, radia Allahu 3anhum willen houden:

 • De wereld is niet in 1 dag gecreëerd. Doe het rustig aan.
 • Binnen no-time van de hak op de tak springen is geen goed idee: een goede tactiek om het je ouders bekend te maken is om te beginnen met vragen te stellen over het soennisme.
 • Vertel over je ervaringen met soennieten, die de Ahlalbayt respecteren en nog nooit iets slechts over hen hebben gezegd: “In de Husseyniaat zeiden ze dat soennieten de Ahlalbayt haten.”
 • Sabr (geduld) is de basis: de rest volgt automatisch.
 • Zelfs als de hele wereld tegen je is, heb je Allah subhanahu wa Ta3ala, de Enige, de MeestGenadevolle!

Wa Aleikum Salaam.

3 Comments

 1. Salaam Aleikom broeder, ik heb een vraag zijn alle imaams het zelfden Dus: Imaam Hanbali, Maliki ,Hanafi, en Shafi’i

  EDIT ADMIN: Aleikum salaam, inshaAllah verkondigden zij, net als veel andere Imaams en moslimGeleerden, dezelfde boodschap namelijk de Tawheed, Quran en Sunnah. http://www.islamqa.com/en/ref/21420/madhab

 2. Bedankt voor je antwoord man, Dit is me laaste vraag bro, ik zij tegen een sjiiet dat jouw religie geen echte monotheïsme religie is. Dan roept hij gelijk dat ik een Wahabi of een deobandi ben….. Kan je asjeblieft zeggen wat wahabi of deobandi is??

  EDIT ADMIN: Salaamualeikum Akhi, wij hopen dat je juist MEER vragen hebt, aangezien er geen domme vragen bestaan, alleen maar domme antwoorden maar wij zullen alleen eerlijke antwoorden geven, ondersteund met bewijzen inshaAllah. Ten eerste is het lastig om met een sjiiet te discussieren aangezien ze goed zijn in het zwartmaken van de ander, negeren/verdraaien van feiten, en de ander onzeker maken. In het ergste geval schilderen ze je af als een leugenaar terwijl dat niet zo is. Het is algemeen bekend dat de sjiieten, wanneer ze niets te zeggen hebben, ze de ander heel snel afschilderen als een “Wahhabi” , of “Salafi”, daarmee denken ze dat ze gewonnen hebben, terwijl ze juist die persoon zijn die geen antwoord kunnen geven op vragen en daarom maar gaan “schelden”. Dit is een vaste tactiek van hen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen! De term “Wahhabi” is uitgevonden door de VIJANDEN van de Islaam! “Wahhabi” bevat ook de naam “Al Wahhab”, wat inshaAllah één van de Namen van Allah sub7anahu wa Ta3ala zijn, dus als je tegen iemand “Wahhabi” zegt, dan… bevindt je je op gevaarlijk grond! Ze doelen ook op “Mohammed Ibn Abd Al Wahhab”, dat is een moslimgeleerde, RahimahuAllah, die ongeveer 200 jaar geleden de mensen opriep naar Tawheed. Het was een man die de mensen onderwees met de Quran en Sunnah. Sjiieten, Sufi’s, afgedwaalden, en zelfs Joden hier in west Europa wordt de term “Wahhabi” gebruikt om ons, de mensen van de Sunnah mee te benoemen. Maar als je de sjiiet oproept om één bewijs te leveren, dat Mohammed Ibn Abdul Wahhab iets tegen de Sunnah deed, dan staan ze met een mond vol tanden! Uiteindelijk kun je gewoon zeggen dat de term “Wahhabi” niet bestaat. Dus: vraag hem: Wat is een Wahhabi? Luister wat ze zeggen. LOL

  De term “Deobandi”: http://islamqa.com/en/ref/22473/

  Als er vragen zijn kun je ze altijd stellen broeder. Wij staan altijd klaar voor je.

 3. Bedankt akhi Moge Allah (S.w.t) je belonen voor je Dawah.. 😀

  EDIT ADMIN: Wa Iyaak! De broeders&zusters van de artikelen willen het e.e.a. aanpassen en verbeteren aan deze site vandaar dat onze vooruitgang even stil staat. Ik ga alleen over de comments. Moge Allah sub7anahu wa ta3ala ons allen leiden inshaAllah. Daarna gaan we wer verder met de dawa.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.