Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Hun geloofsleer

de grootste voorbeeld voor de Sjiieten, Ayatollat Khamenei zei in zijn boek: “90% van het geloof, is Taqiyyah”. Taqqiyah kun je verwoorden als liegen.

20 Comments

 1. bron a.u.b.

  • We zijn nog niet helemaal klaar met dit onderwerp, maar de bron kun je vinden in Usol Al Kafi, geschreven door Kulayni en overgenomen door Khomeini zelf. Groeten.

   • Usul al Kafi geschreven door Khomeini?? hahaahha woow dit is maar weer het bewijs dat jullie
    echt geen kennis hebben. Wat een blunder!
    Bovendien hebben Sjiieten geen Sahih boeken dus daar gaat jullie redenering.

    EDIT ADMIN: Sorry, had een foutje begaan, mensen zijn immers niet onfeilbaar. Kulayni moest het zijn. Die namen lijken erg veel op elkaar, dus ja. En je spreekt je eigen “religie” nu tegen: Jullie hebben geen Sahih boeken, dus alleen maar Daeef of Mawduh (zwak&verzonnen).

    • Eigenlijk spreek jij jezelf tegen. Je zegt nu dat boeken perfect kunnen zijn. Dat kan gewoon niet. Het zijn overleveringen van verschillende mensen. Het is pas Sahih als het overeen komt met de Qoran en belangrijke boeken. Hoewel veel dingen in jullie boeken niet overeen komt met jullie andere boeken en de Qoran is het bij jullie zeker niet Sahih.

     Het is zo tegenstrijdig jullie boeken. van positief naar negatief over de sahaba en Aisha. Als er iets negatiefs is kijken jullie niet naar of zeggen jullie ach ja mensen zijn massoom.
     Dat maakt het niet dat er deze grote fouten gemaakt mogen worden zoals moord, marteling, liegen etc. Wat duidelijk is gedaan door deze mensen.

     EDIT ADMIN: Ten eerste dien je te werken met betrouwbare bronnen; welke bronnen heb je gebruikt? Nogmaals; jij klaagt nu over de juistheid van de overleveringen terwijl in het Sjiisme (bron zal ik zo geven) zelfs is overgeleverd van een HOND en een EZEL. Dit is geen grap. Mensen zijn niet Ma3soom, logisch toch? Iedereen heeft zijn goede tijden, en zijn mindere tijden. Ik snap niet dat jullie dat niet snappen. En dat jij zo slecht praat over de Metgezellen zegt genoeg over jouw vooringestelde instelling; je bent niet objectief. “veel” klopt ook niet. Aicha is de moeder der Gelovigen. Ze is mijn Moeder.

     Daarnaast spreek jij ineens weer over “jullie”, alsof wij allemaal aan elkaar verbonden zijn. Ik ga dan toch ook niet zeggen dat “jullie” jezelf insmeren met uitwerpselen van “jullie” imaams, ondanks dat er bij “jullie” hadith bestaan die het hebben over het feit dat alles wat van jullie “imaams” komt rijn is. Als je met een beetje meer respect discusseerd hoef ik dit soort termen niet te gebruiken, en ik heb nogal wat andere “termen” die ik kan gebruiken tegen jullie. Wij zijn hier niet om jullie zwart te maken, maar slechts jullie te waarschuwen voor de gevaren!

     http://dimadima.nl/vb/showthread.php?t=1177

     Senad abou Imran.

 2. De geloofsleer van de sjiieten verschilt helemaal niet veel van de Soennieten. In de boeken van zowel de sjiieten als de soennieten staat er dat de Profeet Mohammed (vrede zijn met hem) voor zijn dood een opvolger heeft aangewezen voor alle mensen. Hij heeft dus precies duidelijk gemaakt wie de opvolger zou worden van onze Profeet. De profeet stak de hand van zijn neef: Imam Ali uit en zei dat dat de opvolger van mij zou worden. De soennieten hebben niet naar hem geluisterd en wie niet naar zijn profeet luistert luistert ook niet naar Allah. Er zijn natuurlijk nog meer verschillen, maar dit is 1 van de belangrijkste, want hier beginnen altijd de problemen. EN NOGMAALS: DAT DE OPVOLGER VAN DE PROFEET MOHAMMED (VREDE ZIJ MET HEM) IMAM ALI IS STAAT IN ALLE HADITH, DUS OOK VAN DE SOENNIETEN. Maar de soennieten geven het niet toe.

  En dat kan. Het hoeft niet, iedereen doet wat hij/zij zelf wil. Ik wil alleen maar duidelijk maken, dat met hoeveel verschillen we ook met elkaar leven, toch respect moeten hebben voor elkaar en elkaar horen te accepteren hoe we zijn. Soenniet of sjiiet, we zijn allemaal moslims. Mijn God is Allah, mijn profeet is Mohammed vrede zij met hem en de familie van de profeet betekent ook heel veel voor mij.

  EDIT ADMIN De Soennieten en de Sjiieten verschillen van elkaar op 2 vlakken: De Quran, en de Sunnah. Eigenlijk is hiermee alles gezegd want met de niet-moslims zijn dit ook de 2 vlakken waarop we verschillen. Over je bewering van de Khalief: https://sjiieten-ontmaskerd.nl/va/het-khalifaatschap-van-ali-rah/ Er zijn ontiechelijk veel overleveringen waarin de volgorde van de metgezellen is aangekaart. Wij houden van Ali Radia Allahu 3anhu, maar we verheffen hem niet tot God, omdat d Profeet dat niet heeft gedaan en omdat de Qoran ons dat niet toelaat. We moeten allemaal de Profeet volgen inshaAllah.

  Ik hoop dat je iets aan het stuk hebt.

  Imane Filistinia.

 3. Mensen zie wat er wordt geschreven door de admin: We verschillen qwa QORAN en Sunnah!!!!!!!
  Weet je wel wat je zegt? Zoals wij weten is er maar 1 QORAN, dus hoe durf je te praten over meerdere?

  Wij verheffen Imam Ali (AS) niet tot God. Volgens mij heb je totaal geen inzicht in wat shia echt is. Imam Ali behoort bij ons tot de Asoel Al Dien. Dus regel om hem te volgen.

  Hier een aantal hadithen wat er in jullie boeken staat over de shia

  De term „Shia“ in Quran en Hadith

  Het „Shiïetische“ woord betekent „aanhangers; leden van een partij “. Als dusdanig, heeft de „Shiïetische“ term alleen geen negatieve of positieve betekenis tenzij wij de leider van de partij specificeren. Als één Shia (aanhanger) van de rechtgeleide bedienden is, dan is er niets verkeerd met het Shiïetisch zijn, vooral als de leider van dergelijke partij door Allah is toegewezen. Enerzijds, als één van de Shia een tyran of verkeerde doener wordt, zal hij het lot van zijn leider tegemoet komen. In feite, wijst de Quran erop dat op de dag des Oordeels de mensen in groepen zullen komen, en elke groep heeft zijn leider vooraan. Allah, tot wie het kunnen en de Majesteit behoort, zei:

  Één dag zullen wij elke groep mensen door hun respectieve Imams roepen. (Quran 17:71)

  Op de dag des oordeels, hangt het lot van de „aanhangers“ van elke groep merendeels af van het lot van zijn Imam (op voorwaarde dat zij werkelijk die Imam volgden). Allah vermeldde in de Quran dat er twee soorten Imams zijn. Sommige Imams zijn zij die mensen naar het brand van de Hel uitnodigen. Zij zijn tirannieke leiders van elke tijdperk (als Farao, enz.):

  En wij maakten tot hen (maar) Imams die aan de Brand uitnodigen; en op de Dag des Oordeels zullen zij geen hulp vinden. In deze wereld blijven wij hen vervloeken; en op de Dag des Oordeels zullen zij onder de hatelijke zijn. (Quran 28:41 – 42).

  Zeker, is het lid zijn van een partij van een dergelijke Satanische Imam streng aan de kaak gebracht in de Quran, en de aanhangers van dergelijke partijen zullen het lot van hun leiders ontmoeten. Echter, de Quran herinnert ook eraan dat er Imams zijn die door Allah als Gidsen voor de mensheid zijn benoemd:

  „En wij WEZEN van onder hen sommige Imams toe die door Ons gezag LEIDEN aangezien zij geduldig waren en overtuigd waren van Onze Tekens.“ (Quran 32:24)

  EDIT ADMIN: Laat ik het zo zeggen: Jij als “normale” sjiiet krijgt niet alles te horen, dat behoort aan jullie geleerden. Ze houden erg veel voor jullie achter. Hier gaat het voornamelijk over de Rafidah, en hun stelling is dt de Mahdi de “echte” Qoran heeft, dus dan ken je je eigen geloof niet eens.

  Ik zie dat je “Alayhi Salaam” gebruikt achter “Imam Mahdi”. Zeer recent is een Sjiitisch meisje zich aan het afvragen waarom jullie hem o.a. met deze benaming verheffen tot PROFEET. Noah, Mohammed, Isa Alayhi Salaam. Bij Sahaba gebruik je Radia Allahu 3anhu. Heb je jezelf dit dan nooit afgevraagd? Het meisje is inmiddels Soenniet, alhamdoeliAllah.

  Stel jezelf de vraag: Wanneer volg ik Ali, Radia Allahu 3anhu: Als ik dingen doe die hij NIET heeft gedaan, of wanneer ik hem volg in datgene wat hij WEL heeft gedaan. Hij heeft de Profeet gevolgd.. Hij heeft nooit verklaard dat hij “Shia Ali” was, of andere dingen ingevoerd in de Islaam, terwijl hij de KHALIEF, oftewel de “BAAS” was.

  Shia heef veel betekenissen, je kunt het niet zomaar vertalen in het nederlands (net als t hele stuk lap text hierboven) maar Jullie zijn simpelweg Shiatul “Ali”, ondanks dat jullie Ali niet volgen, en soennieten zijn Shiatul Quran wa Sunnah wa Rasoel.

  • dat zijn leugens van jullie. volgens Sahih muslim zegt Aisha dat de Qoran niet compleet is. Dat is volgens jullie een Sahih boek toch. Ze zegt namelijk dat een ezel een blz uit de Qoran heeft gegeten en dat is het stukje dat volwassenen borstvoeding mogen drinken

   en hieronder ook nog wat

   Sahih Bukhari 1.251:

   Verteld door Aboe Salama: `Aisha’s broer en ik gingen naar` Aisha en
   vroeg hij haar over het bad van de Profeet. Ze bracht een pot
   met ongeveer een Sa `van het water en nam een ​​bad en goot het
   over haar hoofd en op welk tijdstip was er een scherm tussen haar
   en ons.

   Muwatta van Imam Malik
   Deel 2: zuigen van de baby van de ouderen
   Boek 30, Nummer 30.2.12:

   Aisha … umm al-Muminin vond dat als er mannen die ze wilde in staat zijn om te komen om
   haar zien. Ze bestelde haar zus, Umm Kulthum bint Abi Bakr as-Siddiq en de dochters
   van haar broer om melk te geven aan welke mannen ze wilde in staat zijn om binnen te komen om haar te zien ….

   EDIT ADMIN: Aangezien jij nu voor de 12e keer probeert om alleen maar Fitna te zaaien met leugens, hier het bewijs:
   De “Geit” hadith: Was het stukje bedoelt voor IN de Qoran?

   http://sjiieten.nl/artikelen/ingezonden-stukken/weerlegging-geit-hadieth/

   Je probeert nu weer de Sahaba en Sahabiyaat (Radia Allahu Anhum) zwart te maken, maar aangezien je met het stuk komt over borstvoeding, mag jij zeggen hoe het zat: Raakten de mannen met hun lippen de vrouwelijke borsten aan? Daarnaast; was het een ALGEMENE regel, of slechts een UITZONDERING? Jij mag het antwoorden, maar wel binnen 24 uur anders zal ik het wel voor je doen. Heb een beetje genoeg van jullie knip-en plak werk.

   Moge Allah jullie leiden, jullie hebben kwaad in de zin in de vorm van; alles proberen om de moslims zwart te maken.

   Senad.

   • borstvoeding is in het algemeen niet toegestaan aan mannen of de borst nou aangeraakt wordt of niet. een beetje een misser van jou. ze valt ze niet aan. het zijn tenslotte jullie boeken.

    EDIT ADMIN: Ik zie dat jullie er geen antwoord op hebben; ik zal jullie “aanval” dus beantwoorden. Het was een uitzonderingspositie van een familiesituatie waarin hun zoon Salim de pubertijd had bereikt, hij moest de borstvoeding (melk) innemen van de “moeder” door wie hij was opgevoed, namelijk de vrouw van Abu Hudhaifa. Salim dronk het melk niet direct vanuit de borst, wat eigenlijk logisch is. Lees de hadith nog eens, en lees de uitleg van de Hadith.

    Zie hier hoe jullie weer te werk gaan met standaard kopie-en-plak werk, van websites die er alles aan doen om de soennieten zwart te maken maar jullie zullen nooit welslagen. Stop ook maar met op YouTube naar filmpjes te kijken die de moslims aanvallen, want als dit jullie niveau is dan snap ik waarom jullie je zo kinderlijk gedragen met alle valse beschuldigingen.

    Tip: Lees dit eens (Als jullie tenminste al 10 jaar oud zijn, en engels begrijpen) 😀 http://gift2shias.com/2009/10/18/hdith-about-breastfeeding-explained/

    Wat hebben jullie te vertellen over dit? http://sjiieten.nl/artikelen/sjiieten-ontmaskerd/sex/ Ik bedoel, Roqaya’s eigen woorden: “Dit staat tenslotte in jullie boeken.” 🙂

  • Jullie geleerden weten dat de shia gelijk hebben. We hebben alleen maar goede bewijzen en vooral uit de Qoran. Jullie veel minder. daarom verliezen jullie veel discussies

   Imam Ali (as) heeft altijd profeet Mohammed (SAS) gevolgd. Wij volgen hun beide. Ook al hebben ze sommige dingen niet gedaan betekent niet dat het niet toegestaan is. Ze deden geen dingen die makrooh waren. Maar dat maakt dingen niet haram. Het staat toch duidelijk in de Qoran dat het onder bepaalde omstandigheden is toegestaan

   EDIT ADMIN: Shia gelijk? Vandaar dat veel SHIA geleerden overstappen op de Sunnah, terwijl er geen 1 SUNNI geleerde in de GESCHIEDENIS is, die Shia is geworden? Vandaar dat een Shia debatteerder tijdens een DISCUSSIE openlijk toegeeft dat de shia verkeerd zitten? Jullie “beste” debatteerders/mensen kunnen de Quran niet eens uitspreken, laat staan uitleggen…

   Elke toevoeging in het GELOOF is een Bid3a, en elke Bid3a is in de Hel. Ik ga niet weer alles vertellen, deze website heeft dat al gedaan. Je vindt dus dat Mohammed en Ali alles “niet goed genoeg” hebben overgebracht? Dus ze zijn volgens jouw niet perfect? Jij als Sjiiet gelooft toch dat ze Ma3suum zijn? En perfect? Dus hoe zit het nou met je?

   Even een paar discussies om je ogen te openen:

   (In de eerste video zie je al hoe de leugens de “debatteerder” teveel worden, en hij geeft toe)
   http://www.youtube.com/watch?v=i4kvXEuqI58

   http://www.youtube.com/watch?v=y-NH_AQh8H8

   http://www.youtube.com/watch?v=RtOD5XPqRQg

   http://www.youtube.com/watch?v=iZoisdCkVnw

 4. Sahih muslim: hadith 3487 en kijk ook bij 1452

  Ayesha saying that this verse came to prophet (SAS) that 10 sessions timing sucking from breast of any member of strange family make it mahram to the whole family. then that verse abrogated and 10 sessions drops to times.

  Prophet died and still people were reciting this verse, but when prophet died we were busy for funeral sessions and a goat came in and ate that verse which was under my pillow.

  Hetzelfde vindt je in Sunnah abi Dawood hadiets 2062 en Termidhi blz 351 hadith 1153-1155

  Dus ja ik kan Engels en heb het niet gekopieerd. Je kunt het zelf gaan nalezen hier:

  (HAAT Youtube account, vol met leugens&beledigingen)

  Het is helemaal in het Arabisch en echt jullie boek. Vertel mij wat jij hiervan vind. denk je nog steeds hetzelfde over je moeder?

  EDIT ADMIN: Je laat nog minder dan een kant van het verhaal zien; het stuk van de geit HOORDE HELEMAAL NIET IN DE QURAN. Ben je werkelijk blind? Hier lees. http://sjiieten.nl/artikelen/ingezonden-stukken/weerlegging-geit-hadieth/

  Daarnaast heb je delen weggelaten bij je eerste zin; de uitleg over dat onderwerp is al meerdere malen naar voren gekomen en je blijft het negeren, Als de Profeet een stuk niet in de Qoran wilde, dan is dat zo. Of het nou opgegeten is door een geit of niet; het stuk hoorde NIET in de Qoran. Daarnaast; ontzettend veel mensen kenden het stuk UIT hun hoofd, dus wat zou zo’n geit voor belemmering kunnen worden om het alsnog op te schrijven, indien het in de Quran hoorde? Wil jij dit niet snappen? Nogmaals: Het moest NIET in de Quran. Allah heeft de Quran neer doen dalen, de Quran is compleet. Geloof je dit niet, dan ben je overduidelijk een Kafir (ongelovige). Aicha Radia Allahu 3anha, de VROUW van de profeet is door Allah gekozen als zijn vrouw; ze is de Moeder der Gelovigen. Als zij jouw moeder niet is, dan weet je wat je bent.

  We zijn voldoende voorbereid met duidelijke bewijzen op jullie knip- en plakwerk. Dit is geen forum zoals hababam, shiasisters of marokko.nl Houd het kort en krachtig vanaf nu.

  Senad.

 5. nogmaals jij kan ons eigenlijk niks maken. Wij zijn niet degene die de andere boeken buiten de Qoran als 100% Sahih beschouwen , dat doen jullie wel. Als er staat dat een geit een surah heeft opgegeten over dat borstvoeding gebeuren. Is dat volgens jullie ook Sahih toch??? waarom accepteer je dat dan weer niet?

  EDIT ADMIN: Aangezien je geen respect toont voor deze website, zal ik je er nogmaals op wijzen; dit is geen forum. De bewijzen heb ik hierboven gegeven, De Qoran is 100% het Woord van Allah. De Hadith overleveringen, die Sahih zijn, zijn: Sahih. Jij vergelijkt nu de Qoran met een boek, gemaakt door mensen? Is dit hoe je in elkaar steekt?

  Daarnaast geloven de Rafida Shia dat de Qoran -GECREEERT is, en daarnaast ook nog eens INCOMPLEET is! Zegt “sura” Wilayat” je iets? Jullie claimen dat de Qoran zoals “wij” die kennen 6000 verzen mist? Zegt sura “Nurayn” je iets?! De Akhbari-sjiieten gaan nog een stapje verder; ze vinden de Quran incpmpleet EN vinden dat de Quran is bewerkt. En dan hebben we het eens niet over de Rafidah “Mushaf of Fatimah”. Jullie Rawafidh zijn het die denken dat Gabreel een fout heeft gemaakt in de openbaring?!

  [Anwaar-ul-Na’umania, Vol#2, Pg#360 – Published Iran] De Qoran komt niet tevoorschijn; die heeft “Imam Mahdi”

  Lees ook: [Haq-ul-Yaqeen, Pg#66 – stuk 12] en [Haq-ul-Yaqeen, Pg#525 stuk 13] en nog vele anderen!

  Je kunt het zo bont maken als je wilt, maar de bewijzen spreken tegen jullie. Hoe meer reacties je hier post, hoe meer jullie leugens worden blootgesteld a.d.h.v. bewijzen.

  Moge Allah jullie leiden.

 6. Interessante discussie 🙂
  ik heb een vraag voor de sjieten (niet aanvallend bedoeld ofzo)
  waarom gaan sjieten (jong en oud) zichzelf slaan met riemen en vlijmscherpe messen.
  Ik snap dat Hussain (ik weet niet wat ik erachter moet zetten) belangrijk voor jullie is, ook voor ons natuurlijk,
  hij is tenslotte de kleinzoon van de Profeet. Maar hij heeft niet gezegd dat je jezelf moet slaan, als hij of iemand anders zichzelf opoffert voor de Ummah. Het staat nergens in de Hadith of Qur’aan. Niet bij jullie en niet bij ons. Je verdient er geen hasanaats mee, en mensen (ik ook) gelovig en ongelovig kijken er met afschuw naar!
  Ik hoop dat we gewoon op niveau met elkaar kunnen discussieren, en de fitna niet groter maken. Met dialoog kunnen we ver komen.
  Admin ga zo door!!

  EDIT ADMIN: Salaamualeikum. http://www.islamqa.com/en/ref/166438/hussein

 7. Beste admin en anderen,

  Helaas heeft de admin een misopvatting over Taqiyya, Taqiyya is namelijk toegestaan wanneer men bedreigd wordt of in een ernstige situatie zit waarin taqiyya de enige optie is om er heelhuids uit te komen.

  Zo mag je ook wanneer je in een staat van honger bent tot een staat waarin je tegen de dood aan zit, haram eten.

  Lees en leer, ga niet gelijk van het ergste uit. Liegen is een zonde en is dus haram.

  Met vriendelijke groet,

  Een Moslim

  EDIT ADMIN: Lees beter en leer meer uit betrouwbare bronnen. Khomeinie zei: 9/10 is taqiyyah… en jij praat dan over levensbedreigende situaties? Nood breekt wet, dat is altijd al zo geweest. Tot slot publiceren wij slechts informatie uit jullie eigen “sjiitische” boeken. Dat je het een leugen vindt zegt al genoeg! Sjiieten echter, doen zonder twijfel dan ook 90% aan Taqiyyah, zelfs als het niet om leven of dood gaat, voorbeeldje? U vraagt, wij draaien. http://www.youtube.com/watch?v=5O8QW77QV1o

 8. Bismillaahi al-Rahmaani al-Rahiem

  Ik adviseer iedereen om deze channels te bezoeken:

  http://www.youtube.com/user/amskhan2007
  http://www.youtube.com/user/ShiismRevealed

 9. Allah sub7anahu wa ta3alah is de maker van tijd en ruimte en weet wat er uiteraard in de ’toekomst’ afspeelt.
  Als we vanuit het sjiisme (moge Allah swt ons allen daarvoor behoeden) zouden beredeneren dat Aicha , Abu Bakr en Omar radiaallahu3anhum enz niet goed waren geweest dan zou Allah subhanawata3ala zijn boodschapper de Profeet sallaallahu3alayhiwasellam hem hiervoor beschermen 😉
  De echte moslim praat niet slecht en is niet haatdragend, maar Satan wel…..
  Allah sub7anahuwata3alah weet wat er in de Koran moet komen en ook in de Soenah, tenslotte is Hij de beste Planner!

 10. De Soennah (handelswijze) van de Profeet Mohammed saws is de weg naar het Paradijs en niet wat verzonnen wordt door andere mensen (sijietische geleerde), Moge Allahs swt ons hiervoor behoeden, amin.

 11. Ik loop al 6 jaar naar een antwoord te zoeken. Welke shia kan mij helpen? Ik hen gezegd, wie mij een logisch antwoord weet te geven, gaat getuigen dat ik shia als HAKK ga zien, maar tevergeefs.

  Hier de o zo simpele, maar uitdagende vraag:
  Waarom heeft Hz. Ali ra ingestemt met khalifaat van Hz. abu bakr, omar en uthman? Waarom heeft hij meer dan 20 jaar niks gezegd?

  Ik wacht op jullie antwoord, alhoewel ik nog zeker 100 andere vragen heb. Maar goed ik wacht al 6 jaar op een logisch verklaarbare antwoord..
  Good luck ulemati shia..

 12. Blabla ik ben koraniet, geloof niet in hadith (volgens de auteur)

  EDIT ADMIN: Sorry, hier hebben we geen behoefte aan Koranieten, of kun jij ons vertellen HOE de Profeet bad en alleen uit de Koran? Staat er in de Koran hoeveel rakaat je moet bidden voor Taraweeh? Of ga je nu net als andere Koranieten zeggen: “Bid zoals je wilt”?

  http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=964

 13. Een van de commentaar schrijvers heet Marouane. En hij vraagt waarom slaan shieten
  Zich zelf voor imam Hussain vrede zij met hem en hij weet niet wat hij achter de naam van
  Imam Hussain moet zetten. Nou je heet Maroune en imam Hussain werd door Maroune zoon
  Van Hakem bedreigd toen hij wali een soort burgemeester van Madina was met bevel van
  De khalifa in Shaam. Jij bent blij met zo een naam en ook nog je weet niet wat je
  Achter de naam van Hussain moet zetten? Een jij moet mij gaan leren hoe ik met imam
  Hussain moet om gaan en dat is jou omgaan met imam Hussain die de profeet Mohammed vrede en salwat zei met hem
  over hem Zei : Allah houdt van diegene die van Hussain houdt. En de profeet zei ook Hussain is van mij
  En ik ben van Hussain.

  EDIT ADMIN: En nu de 99% andere ahadith die je negeert. En de overige ahadith die bevestigen dat Ahlu Sunnah van de Ahlalbayt (radia Allahu 3anhum) houden! Nee, dat vertel jij als shi3i niet omdat je dit niet is verteld. En wij, Ahlu Sunnah, gebruiken doorgaans andere termen wanneer we een Profeet of Metgezel noemen. Een Profeet is voor ons belangrijker dan niet-Profeten, maar nee voor Rawafidh zijn de Imams belangrijker dan ALLE PROFETEN (behalve Mohammed, Salla Allahu 3alayhi wa sallam).

 14. Wat een stress allemaal. Laat iedereen toch lekker geloven wat hij/zij wilt. Er is informatie genoeg op internet en in de moskeeën over allerlei stromingen, dus iedereen kan dingen opzoeken en daaruit kiezen wat hij/zij logisch vindt. Alle moslims geloven alhamdoulillah in Allah, zijn heilige boeken (Bijbel, Thora, Koran etc.) en de Profeten. Ik volg de Quran en de gewoonten en adviezen van de Profeet. Ik denk dat de metgezellen en ook Ali veel van de Profeet hebben geleerd en dat hebben overgenomen, maar mensen daarna een eigen verhaal maakten zoals dat nu nog steeds gebeurt.

  Onder de Shia zijn mensen die naar mijn idee bizarre dingen zeggen over de Soenieten en andersom ook. Je hebt extreme gevallen bij beide. Maar het belangrijkste is dat we niemand een kafir noemen want als jij echt Allah vreest dan zou jij deze uitspraak niet doen en zou je zeggen Allah wa’a3lam want Allah is Alwetend, Alhorend en Alziend, wij zijn dat niet.

  En ik vind dit persoonlijk ook een haatsite, alleen de negatieve kanten laten zien. Als Shia zichzelf willen slaan, moeten ze dat maar doen. Als jij denkt dat dat verkeerd is, doe er afstand van en verspreid het niet. Als je als moslim veel met je geloof bezig bent, kijk je echt niet naar andermans fouten.

  Het grootste verschil zit denk ik in de overleveringen die wij als sa7ee7 aannemen en de shia nemen andere hadith aan als sa7ee7. En dat moet iedereen natuurlijk voor zich weten. Er staat in de Koran La IKRAHA FI DEEN (er is geen dwang in het geloof).

  Moge Allah swt ons allen vergeven voor onze fouten en leiden tot het goede, Ameen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.