Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Imamaat & Onfeilbaarheid

CONCEPT

De imamaat en de onfeilbaarheid van de imaams nader ontkracht:

 

De 14 onfeilbaren, of de 12 onfeilbaren.

 

Laatste verzen van Surat al Baqarah.  Imams belangrijker dan profeten? Behalve laatste? Zie laatste verzen van Baqarah.

Screenshot Moham. Ulu

http://www.irfi.org/articles3/articles_4501_4600/infallibility%20=shirkhtml.htm

http://www.sjiieten-ontmaskerd.nl/AhlelBayt.com/www.ahlelbayt.com/articles/imamah/infallibility.html

3 Comments

 1. Beste,

  De imaams konden zondigen, maar ze hadden de wil en de kracht om het niet te doen. Dat is wat ze onfeilbaar maakt!

  Met vriendelijke groet,

  Een Moslim

  EDIT ADMIN: Het zijn dus volgens jou bovennatuurlijke mensen? “Mensen” met goddelijke tintjes? AhluSunnah is er duidelijk over: het zijn mensen. Hoe verklaar je dat “jullie” 7e imam, Musa Al Kadhim, Aicha heette? [Muhammad Taqi Al Tustaari zegt het in Tawaarikh Al Nabi wa –al Aal, pagina 125-126] Shaykh Mufid heeft dit ook overgeleverd in Kitabul Irshad pagina 303]

  De 8e imam, Ali Ridha, ook “onfeilbaar” volgens jullie, heeft zijn dochter Aicha genoemd. 4e imam: Zayn al Abideen, heette Aicha, en zo kan ik nog doorgaan. Dit zijn jullie eigen bronnen. En voordat je met standpunten komt dat het een “andere”Aicha was dan de Profeet, sure hoe kan het dan zo zijn dat er vandaag -GEEN- sjiieten te vinden zijn die hun dochters Aicha noemen?

  Even ontopic: de Imamah, waar in de Qoran wordt de Imamah naar boven gehaald, dan bedoel ik op de manier die jullie hedendaags gebruiken. Imam is slechts een leider, zie ook:

  Surah Al Qasas
  41. En Wij gaven hun leiders die tot het Vuur uitnodigen; en op de Dag der Opstanding zullen zij niet worden geholpen.

  Verwijst het woordje “imam” hier naarjullie imams? Hoe verklaren jullie dit vers?

  • Waarom beantwoord je andermans vragen op de site wel dan. Sjiieten die simpele vragen op deze site vragen zijn makkelijk te beantwoorden, maar als iemand met een moeilijk vraag komt zeg je elke keer ga naar ons FB pagina, omdat je het niet kan beantwoorden.

   EDIT ADMIN: Tijd, de mensen op ons FB hebben meer tijd en een aantal van ons zullen je dand aar beantwoorden. Ikg a meer over politieke zaken. Om deze redenen (geen forum of slowchat) worden je reacties verwijderd.

 2. In Irak worden Ouders vermorzeld alleen maar omdat ze hun dochter 3aaishah noemen. Maa Shaa Allaah. Sji-Heeten, Maa Shaa Allaah. Vervloekte wezens die Sji Heeten.

  EDIT ADMIN: Shi-HAATEN kun je ze beter noemen, maar je ziet het niet alleen in Irak: Overal waar Sjiieten de macht hebben worden mensen genadeloos afgeslacht. Libanon, Syrie, Iran, Yemen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.