Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Vluchtte Omar tijdens de strijd van Uhud?

Sjiitische propagandisten staan er vooral om bekend bepaalde islamitische figuren zwart te maken, over hen te liegen middels geschiedsvervalsing. Vooral Omar, Aicha en Hafsa (radia Allahu 3anhum) moeten het ontgelden. In de sjiitische theologie is vrijwel al het slechte afkomstig van deze personen over wie Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Mohammed is de Boodschapper van Allah en degenen die met hem zijn, zijn streng tegenover de ongelovigen, maar onderling barmhartig. Jij ziet hen neerbuigen en prosterneren. Zij zoeken een gunst van Allah en Zijn Welbehagen.” (Soerat al-Fath: 29)

Een bekende uitspraak van de sjiitische propagandisten is dat:

“Omar wegrende (of vluchtte) als een berggeit bij de slag (of strijd) van Uhud”.

Ondanks dat het overduidelijk is dat dit niets meer dan een leugenachtige, lasterlijke sjiitische verzinsel is, hebben we toch besloten om hier een artikel over te schrijven. Er bestaat geen bewijs dat Omar ooit vluchtte bij de strijd van Uhud. Integendeel, Omar was de metgezel die de islaam na zijn bekering altijd verdedigd heeft, die “onoverwinnelijke” landen heeft veroverd (waaronder Perzië), en na wiens bekering de moslims voor het eerst hun geloof in het openbaar konden uiten.

De sjiieten die claimen dat het wel zo was, halen een zeer zwakke overlevering aan waarbij er slechts een keten van overleveraars van bestaat. Een van de overleveraars is Abu Hisham ibn Yazeed Al-Rifa’ee Al-Kufi, een “overleveraar” wiens onbetrouwbaarheid wordt gesterkt door onder andere Ibn Numair, Abu Hatim Al-Razi, en Al-Nasa’ee. Al-Bukhari zei: Er heerst concensus dat hij zwak is. Uthman bin Abi Shaybah voegt eraan toe dat Abu Hisham er een gebruik van maakte om overleveringen van andere overleveraars te stelen en als de zijne te claimen (plagiaat). Dit valt ook te lezen in Tahtheeb Al-Tahtheeb 3/735.

De overlevering die door sommige sjiieten wordt aangehaald luidt: ibn Jarir al-Tabari in Jami’i al-Bayan 4/193:

حدثنا : أبو هشام الرفاعي ، قال : ، ثنا : أبوبكر بن عياش ، قال : ، ثنا : عاصم بن كليب ، عن أبيه ، قال : خطب عمر يوم الجمعة ، فقرأ : آل عمران ، وكان يعجبه إذا خطب أن يقرأها ، فلما إنتهى إلى قوله : إن الذين تولوا منكم يوم التقى الجمعان ، قال : لما كان يوم أحد هزمناهم ، ففررت حتى صعدت الجبل ، فلقد رأيتني أنزو كأنني أروى ، والناس يقولون : قتل محمد ! فقلت : لا أجد أحداًً يقول قتل محمد إلاّ قتلته ، حتى إجتمعنا على الجبل ، فنزلت : إن الذين تولوا منكم يوم التقى الجمعان

Omar ibn al Khattab

One Comment

 1. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

  De laatste lieden die anderen willen verwijten van “vluchten” van een veldslag zijn de sjiieten zelf!!

  Daar zij in een imam (De Mehdi) geloven die ruim 1200 jaar geleden “de benen nam” (voor de Abbasiden), vrezend voor zijn leven, en die zich vandaag de dag nog steeds verborgen houdt in de waan dat het khalifaat van de abbasiden nog bestaat!

  En de sjiieten, de kneuzen, wachtend op hun “redder” (Die eerst het hazenpad koos)

  wachten.. en wachten…….en wachten….en wachten.. en wachten….en wachten.. en maar wachten… en wachten……………

  ……

  ….

  ورضي الله تعالى عن الصحابي الجليل الفاروق عمر بن الخطاب

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.