Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Wie zijn sjiieten?

Welkom op Sjiieten-ontmaskerd.nl  (voorheen sjiieten.nl), de site die een theologie onderzoekt, ontmaskert, onthult en uitlegt waarom het “Sjiisme” puur theologisch niet overeenkomt met de koranische geloofsleer. We doen dit alles aan de hand van bewijzen uit het leven van de Profeet (vrede zij met hem), de Koran en het geweten.

Lees gerust verder; selecteer onderaan een optie om verder te gaan.

De Profeet   heeft gezegd:

”De Joden splitsten zich op in éénenzeventig of tweeënzeventig sekten. En de Christenen splitsten zich op in éénenzeventig of tweeënzeventig sekten. En mijn Oemmaah (gemeenschap) zal zich opsplitsen in drieënzeventig sekten. Zij zullen allemaal (deze sekten) in het Hellevuur zijn, behalve één sekte.

Zij (de sahaaba) vroegen: “Welke is het, o Boodschapper van Allaah  ? Hij zei:

“De  (Jama’ah) (de groep).Bron/Bewijs

Vervolgens zei hij:

“En er zal voorzeker een volk komen wiens ijdele begeerten hen zal bewegen (doen handelen) net zoals hondsdolheid zich beweegt rond degene die het beïnvloedt.”

En hetgeen waarvoor de Profeet ons voor waarschuwde is misschien al zichtbaar, want de begeerten zijn talrijk geworden en de partijen en groeperingen zijn vermenigvuldigd. En Allaah, de Glorieuze Heer, zegt in Zijn Nobele Boek:

“En houdt je stevig vast aan het Touw (de Islaam / de Soennaah) van Allaah, jullie allen, en wees niet verdeeld.” [Soeraah Aali ‘Imraan: 103]

De Profeet heeft gezegd:

“Jullie zullen voorzeker de manieren volgen van degenen die voor u kwamen, stap voor stap, en zelfs als zij in het holletje van een hagedis zouden kruipen, dan zouden jullie er (na hen) ook in kruipen.”

Omdat we begrijpen dat niet iedereen in een halve minuut weet wat het sjiisme inhoudt, hebben we besloten om verschillende pagina’s aan te maken voor iedere doelgroep. Klik op de link die het beste bij je past.

Ik noem mezelf moslim.

Ik ben andersgelovig.

Ik ben niet gelovig.

Summary
Wie zijn Sjiieten?
Article Name
Wie zijn Sjiieten?
Description
Sjiieten zijn aanhangers van een van de vele (afwijkende) stromingen die zich toeschrijven tot de Islam. Het sjiisme bevat, net als het koranisme, ahmadiisme en alawitisme talloze overtuigingen die de islaam en daarmee de Koran tegenspreken. In Nederland zijn relatief weinig sjiieten woonachtig.
Author
Publisher Name
Sjiisme Weerlegd
Publisher Logo

19 Comments

 1. nice site

 2. over groeperingen,

  Alleen diegene die aan de Quraan en de Sunnah houden zijn de ware

  • Ik snap niet echt wat je bedoelt, maar je kunt dit aspect zo ruim of nauw nemen als je wilt.

 3. Salamoen alaikoem

  Waarom wil jij haar zaaien onder de moslims? Wie ben jij die mag beslissen wie een moslim of wie een kafir is. Ik zweer bij de Almachtige Allah dat jij niks over de shjieten weet en jij allemaal leugens verteld. En weet je wat het grappige is hoe meer jij zulke leugens verteld hoe meer ik er zeker van word dat shia de waarheid is. Ik was eerst een persoon die beetje in twijfel was welke het rechte pat was en jij hebt mij duidelijk gemaakt dat de Shias de waarheid is, daarvoor bedank ik jouw. Als je mensen van het ware pad wilt weg lokken doe het dan goed. De waarheid zal altijd blijven al zal jij zo veel leugens vertellen.

  EDIT ADMIN: Wa aleykum salam. Dit is wat het sjiisme zegt, wij gebruiken slechts sjiitische bronnen. Wij zeggen NERGENS dat sjiieten geen moslims zijn, dat maak jij ervan. Deze website bevat geen leugens. Als jij shia blijft, blijven wij moslims okay?

  Steeds meer mensen worden wakker, nu jij nog.

  • Grappig hoor hier boven staat: ontmaskert, onthult en uitlegt waarom het “Sjiisme” geen Islam is. Dan zeg jij dat jij nergens zegt dat shia geen moslims zijn. Trouwens laten we zeggen jij hebt gelijk, praatte de Profeet(saws) zo grof en onrespectvol tegen over de anderen.(de ongemanierde taalgebruik staat op andere pagina’s). Trouwens ergens op de site had ik gelezen dat wij nauzubillah Ali aanbidden. Ik ben Shia en ik aanbid niemand anders dan de Almachtige Allah en heb ook nooit iemand ander aanboden naast Allah(SWT). Ali(as) is de slaaf van Allah(SWT) zoals andere mensen. Dus waarom zulke leugens.

   PS: er is een gezegde: ‘Iemand die slaapt kan wakker worden gemaakt, maar iemand die doet alsof hij slaapt zal nooit kunnen worden wakker gemaakt. Zo als jij.

   Daar is het tehuis van het Hiernamaals! Wij geven het degenen die op aarde geen zelfverheffing wensen, noch wanorde stichten, en het einde is voor de godvruchtigen.(28:83)

   EDIT ADMIN: Het SJIISME is geen islam. De credo, de boeken. Nergens staat dat SJIIETEN geen moslims zijn. Leer beter lezen a.u.b. Nergens op de site staat dat alle sjiieten Ali (Raida Allahu 3anhu) aanbidden. Wel is het zo dat er sjiieten zijn die dat doen, en Alawieten waarbij het gemeengoed is. Als jij je vast houdt aan de regels van Tawheed, en de Sahaba (dus ook de Ahlalbayt) respecteerd, is het in sha Allah goed. Het zijn ‘jouw’ geleerden die leugens verkopen over Ali, en de volgelingen willen doen dwalen. Nogmaals; wij ontrafelen het sjiisme, en het sjiisme is geen islam, dus hoe kun je ons ervan betichten fitna te zaaien in de Islam?

 4. Hier zal ik een paar leugens van deze site aantonen:
  1 de dochter van ali is niet uitgehuwelijkd aan omar
  Je kent je eigen geloof niet.
  2 De boeken die hier worden vertoond zijn vals het shi’isme heeft een boek de koran en geen enkel ander Dus je wilt zeggen dat de Turbah, Muta, en al het andere geen basis heeft in jullie Islam? En al jullie geleerden hebben geschreven zijn onwaar? En waaruit halen jullie dan bijvoorbeeld de 5/3 verplichte gebeden? Oops.
  3 Hoe kan het sji’isme niet als islam worden beschouwd als sji’iten Allah (swt) als god beschouwen en Profeet Mohammad (p.b.u.h) als zijn boodschapper beschouwen
  Het sjiisme stelt dat Ali beter is dan Mohammed, dat de Imams kennis van het Ongeziene hebben, etc; dat is geen Islam. Wanneer SJIIETEN iets niet doen, dan wilt dat zeggen dat die sjiieten hun geloof niet praktiseren (en dus misschien wel gewoon soenniet zijn).
  4 Op de site staat inderdaad dat shia’s mee moeten naar de hussainiyat om daar ali te aanbidden Daar hoef ik niet eens wat over te zeggen hoe haal je het in je hoofd
  Dit is ons persoonlijk verteld, mensen die niet WILLEN gaan, worden verplicht (psychologische dwang). Dan gaat het o.a. om zoetermeer, Rotterdam en Den Haag.

  En plaats dit aub zodat je hierop kunt antwoorden

 5. 1 sorry maar jullie hebben het dan van een idioot gehoord dit is door soenniten verzonen om ali te kleineren EN ik ken mijn geloof alleen jij kent jouw bewerkte beeld van het sji’isme

  Dus je gelooft je eigen geleerden niet, en deze sjiieten zijn idioten: Abu Qasim al Kufi, Ayatollah Fadlalah, Al Khoei etc, wow jij bent hard. Mooi.

  2 nee het heeft geen basis in onze islam de koran is het enige boek ja voor ons kun je mij aub tonen welke geleerden dit zeggen want 90% van de geleerden weet niet wat het geloof inhoud als je goeie kennis over de sjiitische islam wilt luister dan naar hidayat tv of luister naar talib johri
  Usool al Kafi, Kafi, https://www.sjiieten-ontmaskerd.nl/koran/

  3 het sji’isme stelt niet dat H.Z ali beter is dan Profeet mohammed s.a.w.w dat is zo bij de alevieten ik kan het weten omdat ik een shia moslim ben
  Alawieten zijn geen Alevieten, en duik nogmaals in je boeken; sjiitische geleerden menen het, niet wij.

  4 Als jullie dit persoonlijk is verteld is dit verteld door een idioot die zijn geloof niet kent of is dit de zoveelste leugen van jullie site

  Zoveelste leugen? Je kunt ons wel betichten van het verspreiden van leugens, maar dat is niet hoe we te werk gaan. Alles op deze website is de harde waarheid. Je hebt mensen die het accepteren, en anderen (zoals jij) die doen alsof hun neus bloedt.

  ook zegt deze site indirect dat shia’s geen moslims zijn bij het knopje moslim staat alleen tussen haakjes soenni

  Wie de Sunnah van de profeet volgt, volgt Tawheed. Dus als jij Allah ALLEEN aanbidt, ben je in sha Allah een Moslim.

  Ps de wereld zal de waarheid nooit accepteren waarom laten jullie domme geleerden zien en dat filmpje van 40 minuten waar het sji’isme zogenaamd wordt ontkracht gaat over een artikel dat door een man is geschreven en die man had blijkbaar iets gedronken of was geen moslim

  Nogmaals zien we dat jij met je slechte akhlaaq mensen dom, idioot noemt of alles wat je niet aanstaat afschilderd als ‘leugens”. Wees oprecht tegenover jezelf.

  Plaats dit aub zodat je ook hierop kunt antwoorden en niet met onzin verhalen de mensen dom houdt

 6. En over de mutah etc gesproken sunni islam heeft het ook alleen daar heet het misia of mesia ik weet niet hoe je het typt sorry

  EDIT ADMIN: Misyar, Misfar, Urfi; het komt erop neer dat je volgens de Sunnah ALTIJD een Wali nodig hebt voor de vrouw. Dit is het verschil tussen prostitutie en een trouwerij. Dus nee; je slaat weer de plank mis.

 7. 1 Dan weten die specefieke geleerden niet waar ze het over hebben ik zeg u nogmaals dat de dochter van Hz ali niet met Umar is getrouwd en dat is een feit nogmaals vermeld ik erbij dat dit is verzonnen door de soennieten om Hz ali te kleineren
  Grappig dat je top sjiitische peetvaders zoals Khomeini, Sistani, Fadlalah, Mufid, Tusi kleineert door te claimen dat ze niet weten waar ze het over hebben. Nogmaals; verricht zelf onderzoek, er staat genoeg informatie op deze website. Wij verzinnen niets, de waarheid staat aan onze kant.

  2 Jullie opvatting over mutta is heel wat anders mutta is een tijdelijk huwelijk een geen prostitutie wat al de 100ste leugen van deze site is
  Een huwelijk (Halal) heeft toestemming nodig van de Wali van de vrouw. Is dit niet aanwezig, dan is het prostitutie. Jij leeft in een waan; je weet niet waar je het over hebt.

  3 Het verbaast me dat jy het zo nodig vond om mijn grammatica te verbeteren en nee ik zal niet in shia boeken duiken omdat ik alleen de koran gebruik ik ben nog niet zo ver dat ik weet welke boeken ik kan vertrouwen
  En dan kom je ons op ons ‘foute’ wijzen? Je geeft dus eigenlijk als zelf toe dat je zomaar wat roept, omdat je het niet WILT erkennen.

  4 90% op deze site klopt echt niet het is een door jullie gevormd beeld van het sji’isme en dan kunnen jullie wel in de boeken duiken maar niet alle boeken kloppen weer hea zover ben je toch wel gekomen
  Ons streven is om 100% van de website objectief te houden. We zitten in de buurt; duik in je eigen boeken.

  5 Ik Ben ook een moslim ja alhamdullilah

  6 Ik gebruik zulke worden omdat wat op jullie site staat ook werkelijk waar zulke woorden verdient
  Is dit jouw manier van omgang met ons?

  7 ik had nog een vraag aan jullie vinden jullie yazid nou een goed persoon?
  http://islamqa.com/en/14007

  PS: Dit is geen discussieer platform of forum; bezoek ons Facebookpage voor meer informatie, deze reacties worden sowieso verwijderd. Alleen korte reacties zijn toegestaan.

 8. Wat heeft Saudi Arabië voor de Islamitische wereld betekent? Als ze er wel om gaven bouwden ze Afghanistan op, hadden ze Azerbaijan geholpen tegen Armenië en helpen ze Somalië. Ik ben een Sjiietische Moslim sinds ik jullie verpauperde site lees. Ik deed bijna niks met geloof totdat jullie je haat campange zijn begonnen.

  EDIT ADMIN: “Ik hoop dat jullie in de hel verbranden.” Dit was jouw reactie weken terug. Jouw Perzische naam doet anders denken. Saudi Arabie haar overheid is slechts een speeltje van de VS, net zoals Irak (sjiieten) dat zijn. Saudi-Arabië heeft echter veel voor Afghanistan gedaan; ook steunen ze de voedselhulp voor afrikanen. Niet veel, maar daar zijn zij zelf verantwoordelijk voor. De Saudische burgers daarentegen zijn wel maa sha Allah. Tot slot moet je je afvragen of je ‘geloof’ wel de Islam is, gezien jouw reacties en ontken fases (en hoeveelheid bezoeken aan deze website). Blijkbaar ben je niet zeker van jezelf, eeur?

 9. hoe kan oum keltoum aan umar gehuuwd zijn als Hazrat ali zelf veel jonger dan omar laat staan zijn dochter

  EDIT ADMIN: Bekijk het hier zuster: https://www.sjiieten-ontmaskerd.nl/omar-trouwde-met-de-dochter-van-ali-pure-liefde/

 10. hazrat ali was 61 umar was 65 vier jaar verschil laat staan tussen zijn dochter wil je zeggen dan dat zijn dochter rond haar 50ste ofzo is getrouwd sorry maar dat gewoon niet en zijn dochter is met iemand uit de karbala getrouwd en niet met umar

  EDIT ADMIN: Je spreekt je eigen grootmeesters tegen. Zie:

  A narration attributed to Muhammad ibn Abi ‘Umayr from Hisham ibn Salim from Ja’far al-Sadiq reports:
  “ When Umar sought the hand of Umm Kultham for marriage, Ali (A.S.) said, `But she is only a child,’ Umar said to al-`Abbas, ‘I sought the hand of the daughter of your nephew, and he turned me down. By Allah, I shall damage the well of Zamzam, and I shall leave nothing precious belonging to you except that I ruin it, and I shall get two witnesses to testify that he stole, and I shall cut off his right hand.’ Al-`Abbas came and informed Ali (A.S.) (of what Umar had said), asking him to let him take care of that matter, which he did.

  En zie Al Kafi en andere shia boeken. Wat nu?

 11. de hadith is geschreven om alles te laten kloppen ik geloof er niet in de dochter van hazrat ali is getrouwd in de karbala Hier in deze Hadith lijkt het alsof Hazrat Ali geen grip op de situatie heeft wat nooit zo kan zijn en umar heeft fatima zahra (AS) een klap gegeven waardoor ze begon te bloedden no way dat Hazrat Ali hem zijn dochter uithuwelijkd Umar is ook een bekeerling moslim Als dat in Al Kafi staat dan is dat fout Over de metgezellen nog ze zijn niet eens op De Profeet zijn begravenis komen opdagen

  EDIT ADMIN Controleer je geloof, controleer je boeken, controleer je leven! Niets klopt er volgens jou. Wie ben jij?

 12. ik heb niks meer te zeggen je blijft maar volhouden moge allah je leiden

  EDIT ADMIN: Als je serieus wilt praten of discussiëren, is daar plaats voor op ons Facebook-pagina.

 13. Sjiieten hebben niets goeds gedaan voor de islam of moslims. Iran is vijand van islam sinds 1500 jaar geleden. Sjiitische imams hebben jullie voor de gek gehouden en jullie mooie geloof islam veranderd. Je kan het niet meer islam noemen. Als Dajjal komt dan komt hij uit Iran maar jullie zullen denken dat hij de imam Mahdi is. De echte imam Mahdi dat gebaseerd is op ons geloof zal met de mujahideens zijn. De dragers van zwarte vlaggen met de heilige teksten van la ilahe illallah muhammad rasulullah en niet ya ali ya husein of wat dan ook. De profeet sallallahu aleyhi ve sellem heeft alles openbaart, ons geloof is compleet gemaakt. Dat islam hoort gevolgd te worden en niet later. Het is duidelijk dat sjiieten later dingen hebben bijgevoegd wat niet met islam te maken heeft. Natuurlijk zijn er andere sekten die dat doen. Omar ra heeft kafir Perzië vernietigd, hun geloof kapot gemaakt en islam in Perzië verspreid. Dit is de ware reden waarom ze Omar ra haten. Wat zij hebben gedaan is Omar ra vermoord. Het was voorspelt door ons gelieve profeet sallallahu aleyhi ve sellem dat Omar ra sehied zou worden. Verder hebben ze uit haat de moslim misleid die nu metgezellen haten de succesvolle opvolgers van profeet sallallahu aleyhi ve sellem. Het is allemaal goed gepland. Jullie kunnen zeggen dit en dat maar kijk naar de feiten. Overal wordt ahlus sunnah vermoord en strijden in de naam van de islam. Iran is letterlijk een blaffende hond tegen niet moslims maar wel ahlus sunnah vermoord in Irag, Iran en in Syrië. Overal waar onschuldige moslims vermoord werden kwamen de mujahideen helpen. Kijk de geschiedenis waar komt voor dat sjiieten iets hebben voor de islam gedaan. Zoals Saladin Ayubi ra, Mehmed Fatih ra en alle andere. Ik ken geen een die van jullie afkomt. Tijdens Omar ra hebben zij met een klein groepje moslims Perzië veroverd, het zal ons weer lukken in shaa allah.

 14. Beste mensen,
  Ik lees hier dat het Sjiisme als sekte wordt beschreven. Het is makkelijk om gegevens op deze wijze te manipuleren en op internet te verspreiden, om vervolgens te roepen dat het gebaseerd is op harde feiten en betrouwbare bronnen.
  Grote geloofsgeleerden, zowel soennieten als sjiieten hebben niet tot overeenstemming kunnen komen wat betreft de splitsing in de islam: de soennieten en de sjiieten. Daar zal deze site echt niets aan gaan veranderen. Het zal alleen maar meer haat zaaien. Iets wat Wilders doet en waar we allemaal een hekel aan hebben. Bovendien kan er wel interessant worden gedaan met een aantal citaten uit de koran of wat bekende boeken of overleveringen, maar met de interpretatie slaan jullie de plank volledig mis. Er was niets mis geweest met een gematigde toon, objectiviteit en dialoog. Maar de naam van de site zegt het al: sjiieten ontmaskerd, klinkt allemaal zeer vijandelijk. Ik ben echt benieuwd of jullie de reacties die hier naartoe worden gestuurd in alle volledigheid plaatsen of dat gedeeltes weg worden gelaten. Als ze publiekelijk worden geplaatst dan is dat jullie eerste stap naar eerlijkheid en rechtvaardigheid.

  Groet.

  EDIT ADMIN: Beste Farida, de meeste reacties worden zonder twijfel gepubliceerd, behalve wanneer zij scheldpartijen e.d. bevatten.

  Het zou beter zijn als u dit bericht per mail had verstuurd, i.p.v. hier een reactie te plaatsen. U kunt het beste ook even ‘Over Ons’ doornemen, om erachter te komen dat we geen haat zaaien en slechts werken als reactie op de sjiitische propaganda en leugens die worden verspreid over soennieten.

  Indien er bepaalde artikels op deze website staan die volgens u niet door te beugel kunnen, dan dien je dit kenbaar te maken, aangezien alle gepubliceerde artikels op deze website naar onze mening niet haatdragend of extremistisch zijn.

  Mvg.

 15. Dit is 1 van mijn favourite site waar ik veel leer over shia s.
  Ga zo door mensen!! ontmasker de kufr die onze broeders en zusters afmaken in Syrie en omstreken .

 16. Ik begrijp niet waarom jullie de informatie op deze manier geven. Er staat ‘een islamtische uitnodiging aan de sjiïeten’ maar welke sjiiet gaat een site als dit zonder vooroordelen en objectief lezen? Als je echt wilt uitnodigen kan je het er beter wat uitnodigender uit laten zien. Als je de informatie op een neutrale manier aanbied bereik je toch veel meer? Nu zaai je volgens mij alleen maar meer verdeeldheid onder de moslims. Mijn beste vriendin wil zich bekeren naar het sjiisme en ik wilde haar deze site laten zien omdat ik haar wil waarschuwen om goede informatie te zoeken voor ze die stap neemt, maar het eerste wat ze zei is; ik ga dit niet eens lezen door de manier waarop dit verteld wordt. En who can blame her kijk alleen al naar het logo met bloederige letters, dan kan je het toch niet meer objectief bekijken? Beetje jammer dat jullie het niet een beetje minder overdreven aanpakken, als je sjiieten echt de waarheid wilt laten zien denk ik dat dat veel meer effect zou hebben dan deze agressieve aanpak.

  EDIT ADMIN Salamualeykum. Het sjiisme is een groot onderwerp; sommige onderwerpen kun je op een gematigde, fatsoenlijke manier behandelen terwijl andere onderwerpen puur onislamitisch zijn. Het is dus zeer moeilijk om positief over te komen voor de lezers. De een vindt het dan de hard, de ander te soft. Dit is een zeer groot probleem. Kun je de desbetreffende artikelen naar ons mailen via info@sjiieten-ontmaskerd.nl ? Dan zal ernaar worden gekeken. De logo heeft het niet over de sjiieten, maar het sjiisme.

  Er zijn soortgelijke websites die iets gematigder zijn maar vaak dezelfde artikelen bevatten. Deze zijn onder andere:

  http://sjiietenontmaskerd.wordpress.com/
  shianl.wordpress.com
  deshi3a.webs.com

  Moge Allah je belonen voor uw reactie, hiervan kunnen we van elkaar leren. Ik hoor graag van u. Abduljabbar.

 17. http://www.al-yaqeen.com/moslima/artikel.php?id=844 Het is nergens voor nodig om ongepaste woorden te gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.